desery dla alergików

Czy osoby z alergią mogą jeść desery?

Prawda wcale nie jest słodka, raczej gorzka. Klasyczne desery – czekolady, czekoladki, batoniki, ciasta, ciasteczka i torty to oprócz niezbyt lubianych kalorii w zasadzie pełna gama alergenów.

Przede wszystkim zawierają gluten, nieprzyswajalny dla coraz większej ilości osób. Poza tym jeden z najsilniejszych alergenów orzeszki ziemne i wytwarzany z nich tłuszcz. Wszystko to uzupełnia potężna dawka cukru nierzadko przekraczająca kilkukrotnie dzienne zapotrzebowanie w jednej porcji. Dlatego na przyjęciach ludzie z problemami alergicznymi najczęściej rezygnują z wielu potraw, a szczególnie ze słodyczy. Dziękuję, jestem na diecie. Takie słowa padają najczęściej bo mało kto wie, że nawet osoby nie mogące spożywać produktów z glutenem, cukru i innych mogą cieszyć się urozmaiconą i smaczną dietą. Torty dla alergików to wcale nie tak trudne i skomplikowane jak się wydaje. Są możliwe do przygotowania, chociaż wypiek takich słodyczy wymaga niemałej wiedzy i umiejętności.

Gdzie można zamówić torty dla alergików?

Niejestemzcukru.pl to niezwykła cukiernia. Sama wypieka i wytwarza słodycze pozbawione wielu tradycyjnych i niekoniecznie najlepszych dla zdrowia składników. W niejestemzcukru.pl słodyczne są nie tylko pozbawione zawartości białego cukru, ale również wielu alergenów. Każdy klient zamawiając tort dla alergików lub ciasto ma możliwość wyboru składników i całkowitego wyeliminowania szkodliwych dla siebie. Niejestemzcukru.pl oferuje torty, ciasta, ciastka i batoniki na zamówienia. Wyrobów tych można również spróbować w firmowej cukierni-kawiarni. Wszystkie wyroby na stronie internetowej niejestemzcukru.pl mają wyjątkowo starannie opisany skład. W razie wątpliwości można skontaktować się osobiście, a na pewno otrzymamy indywidualnie przygotowaną ofertę pysznych słodkości.

Czy torty dla alergików różnią się smakiem od tradycyjnych?

Niektórzy powiedzą, że bez cukru, jajek, mąki i masła nie ma prawdziwego tortu. Widocznie nie próbowali dobrych tortów dla alergików. Mają równie bogaty smak i wcale nie muszą zwierać cukru, laktozy lub glutenu. Oprócz walorów smakowych są lekkostrawne i nie trzeba obawiać się poczucia zalegającego w żołądku ciężaru. I jeszcze jedno, bardzo ważne – torty dla alergików są o wiele mniej kaloryczne. Można sobie na nie pozwolić z czystym sumieniem nawet w okresie walki z nadwagą. Podobnie jak torty równie smaczne mogą być inne słodycze – batoniki, ciasta i ciasteczka – lekkie, puszyste i delikatniejsze w smaku.

Shopping Cart